Házirend

a Dialóg Játékos Nyári Tábor résztvevői részére

 

Mi, diákok, szeretnénk részt venni a Dialóg Játékos Nyári Táborban. Szeretnénk jól érezni magunkat, sokat játszani és okosodni, de nem szeretnénk semmi gondot okozni szüleinknek, tanárainknak, magunknak és társainknak, ezért betartjuk a következőket:

 1. A tábor területét a táborvezetők tudta és engedélye nélkül senki sem hagyhatja el.
 2. Bármilyen kérésünk, kérdésünk van, a táborvezetők segítenek nekünk.
 3. Ha betegnek érezzük magunkat, vagy nem vagyunk jól, azonnal jelezzük a táborvezetőnek, aki gondoskodik a további teendőkről. A táborban csak egészségesen veszünk részt, hiszen betegen nem élvezzük a programokat és a társainkat is megfertőzhetjük.
 4. Akik egyénileg érkeznek a táborhelyre, érkezéskor azonnal jelentkeznek a táborvezetőnél.
 5. A nap végén mindenkitől ott válunk el, és azzal a személlyel engedjük el, ahogyan a szülei ezt megengedték.
 6. A tábor idején egy-egy csapat tagjai leszünk. Legjobb tudásunk szerint veszünk részt egész héten a feladatokban, játékokban, hogy a hét végi eredményhirdetéskor csapatunk minél jobb helyen végezzen.
 7. A tábor programjaiban aktívan részt veszünk, morgással, dünnyögéssel, megjegyzésekkel nem vesszük el a többiek kedvét még azoktól a feladatoktól sem, ami esetleg nekünk nem a kedvencünk. Lehet, hogy ők sem szeretik azt, amivel mi szívesen foglalkozunk. De együtt akkor is sokkal jobb játszani, és időt tölteni, mint külön-külön! És még az is lehet, hogy felfedezünk és megszeretünk új dolgokat!
 8. A kirándulások, erdei programok során (valahányszor a tábor területéről kimozdulunk) mindig együtt maradunk a csoporttal, nem szakadunk le a többiektől, nem állunk le beszélgetni senkivel. Olyan távolságban maradunk, hogy legalább 2-3 főt mindig lássunk magunk előtt.
 9. A táborban különböző tudású és képességű diáktársainkkal leszünk együtt. Senkire nem teszünk megjegyzést, nem nevetjük ki. Nem gúnyolunk senkit azért, mert nem tud valamit tökéletesen megoldani – hiszen a tanárok sem teszik ezt velünk!!! Segítjük egymást mindenben– ezzel mi is sokkal többet fogunk fejlődni!
 10. A kézműves, kistudós és túlélő feladatok során vigyázva és kellő óvatossággal bánunk a szerszámokkal, (olló, tű, ragasztópisztoly, stb.), azokkal nem játszadozunk, csak a táborvezető és/vagy csoportvezető által adott feladat elvégzéséhez használjuk.
 11. Vigyázunk a magunk és társaink testi épségére!!!!! Nem rohangálunk és játszunk ész nélkül, a játékokhoz használandó eszközöket a célnak és a játéknak megfelelően használjuk. Mindenki azért jön, hogy jól érezze magát. Ezért szándékosan nem bántunk senkit. (nem verekszünk, nem bántjuk meg, nem csúfoljuk)
 12. Vigyázunk a tábor felszerelési tárgyaira, épületeire (ablakaira) is. Nem rongálunk, nem törünk össze semmit, nem firkálunk és rajzolunk tele falakat, fákat, padokat, stb.

Ha kárt okozunk, azt a szüleinknek kell megtéríteni!

 1. Mivel egész nap a szabadban leszünk, az erdőhöz közel, figyelünk arra, hogy a kullancsoktól távol tartsuk magunkat. Szüleinkkel megbeszéljük ennek módját, és az utasításaikat betartjuk! Hazaérve ruháinkat azonnal levesszük, a szabadban kirázzuk, és lehetőleg még aznap kimosatjuk, hajunkat megmossuk, és testünket átnézetjük!
 2. A tábor programjai (sport, kirándulás, utazás, versenyek, stb.) során a táborvezetők és fakultáció vezetők, csapatvezetők és ifik utasításainak be nem tartásából esetlegesen bekövetkező baleset után sem anyagi, sem egyéb kártérítési igénnyel nem lépünk fel.